Λίγα λόγια

Αρχική / Λίγα λόγια

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ο Σύλλογος

about-us

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β), ιδρύθηκε το 1911 και είναι από τα παλαιοτέρα αθλητικά σωματεία της χώρας. Λόγω της πολύχρονης και αναγνωρισμένης αθλητικής του δραστηριότητας εντάσσεται στα «ΙΣΤΟΡΙΚΑ» ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, για τα οποία τηρείται ειδικό αρχείο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο ΣΣΒ είναι Ιδρυτικό Μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ) και της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΦΟΤ).

Ο ΣΣΒ καλλιεργεί τα Ολυμπιακά αθλήματα της Κλασικής Σκοποβολής και της Τοξοβολίας, σε όλες τις κατηγορίες ανδρών/γυναικών, Εφήβων/νεανίδων, παίδων/ κορασίδων. Είναι ο μοναδικός στο Βόλο που διαθέτει Ομοσπονδιακό Προπονητή, που εξασκεί καθημερινά τα αγωνιστικά τμήματα. Είναι το μοναδικό στην Επαρχία Σκοπευτήριο που διαθέτει όλα τα πεδία βολής για κάθε όπλο και διαμέτρημα. Οι σημερινές αθλητικές εγκαταστάσεις εκτείνονται σε 4.500 τ.μ, εσωτερικά και εξωτερικά και διαθέτει τις υποδομές για να εξελιχθεί σε αθλητικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Τα αθλήματα

Τόσο η σκοποβολή όσο και η τοξοβολία, απαιτούν καλή φυσική κατάσταση, τεχνική κατάρτιση καθώς και καλή ψυχολογία. Οι αθλητές ακόμη και οι πιο μικροί μαθαίνουν να συγκεντρώνονται, να ελέγχουν το άγχος τους, να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν, ικανότητες που χρησιμοποιούν με επιτυχία σε όλη τους τη ζωή. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας μπορούν να αθληθούν, όχι μόνο σε επίπεδο αναψυχής αλλά και σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Η Κλασική Σκοποβολή υπήρξε ένα από τα 15 ιδρυτικά αθλήματα των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα. Πρόκειται για τεχνικό κυρίως άθλημα, με μεγάλη δημοτικότητα παγκοσμίως. Η Τοξοβολία καθιερώθηκε ως ολυμπιακό άθλημα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1972 στο Μόναχο, αν και σποραδικά υπήρξε άθλημα πολλών προπολεμικών Ολυμπιάδων. Οι αθλητές χρησιμοποιούν το ολυμπιακό τόξο, που είναι όμοιο με τα τόξα που χρησιμοποιούσαν στις παλιές εποχές.

Μέλη

Ενημερωθείτε για τα νέα του συλλόγου μας.Περισσότερα »

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για την καλλίτερη συνεργασία.Περισσότερα »

Παρακολουθήστε

Παρακολουθήστε την αγωνιστική μας δράσηΠερισσότερα »

Φόρμα εγγραφής

Κατεβάστε τη φόρμα εγγραφής στο σύλλογό μαςΠερισσότερα »

Αποτελέσματα αγώνων

Δείτε τα τελευταία αποτελέσματα των αγώνωνΠερισσότερα »

Καταστατικό

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το καταστατικό του συλλόγουΠερισσότερα »
0

ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

και συνεχίζουμε…
0

ΜΕΛΗ

Περισσότερα από 1000 μέλη στα προηγούμενα χρόνια
0

ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ

Περισσότερα από 160 ενεργά μέλη τον τελευταίο χρόνο

Νέα

Άρθρα

Φωτοθήκη

Νέα

Νέα

Άρθρα

Άρθρα

Φωτογραφίες

Φωτοθήκη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αποτελέσματα αγώνων Σκοποβολής και Τοξοβολίας σε λίγα λεπτά μέσα από τη σελίδα μας.

Το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Φεβρουαρίου διεξήχθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας…

Το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Φεβρουαρίου διεξήχθηκαν στο Σκοπευτήριο…

slide11

ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ!

Γίνετε μέλος σε έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας!