Σκοποβολή

Αρχική / Σκοποβολή

Σκοποβολή

shoot

ΠΙΣΤΟΛΙ!

ΑΕΡΟΒΟΛΟ

Αγώνισμα που γίνεται στα 10 μέτρα και αποτελείται από 60 βολές σε διάστημα μίας ώρας και 45 λεπτών. Γυναίκες και νεανίδες βάλλουν 40 βολές σε μία ώρα και 15 λεπτά. Τα όπλα είναι αεροβόλα πιστόλια των 4,5mm με ελάχιστο βάρος σκανδάλης τα 500gr. Οι διαστάσεις των όπλων πρέπει να είναι συγκεκριμένες (σχέδιο λαβής και σώμα όπλου)

ΠΥΡΟΒΟΛΟ

1. ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Το αγώνισμα γίνεται στα 50 μέτρα και αποτελείται από 60 βολές που πρέπει να γίνουν σε μέγιστο χρόνο 2 ωρών χρησιμοποιώντας πιστόλι των .22in (5,56mm). Το όνομα του το παίρνει από το γεγονός ότι αντίθετα με τα άλλα αγωνίσματα δεν υπάρχουν περιορισμοί στο μέγεθος του όπλου, το βάρος της σκανδάλης ή την λαβή.

2. ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ

Αγώνισμα που γίνεται στα 25 μέτρα και αποτελείται από 60 βολές που γίνονται σε δύο στάδια των 30 βολών το κάθε ένα. Το κάθε στάδιο χωρίζεται σε έξη σειρές των πέντε βολών. Οι πρώτες δύο σειρές του κάθε σταδίου βάλλονται σε 8 δευτερόλεπτα, οι επόμενες δύο σε έξη και οι δύο τελευταίες σε τέσσερα. Ο σκοπευτής σε όλες τις σειρές βάλλει τις πέντε βολές σε πέντε διαφορετικούς ανά βολή στόχους τοποθετημένους οριζόντια ο ένας δίπλα στον άλλο και όχι στον ίδιο στόχο όπως όλα τα άλλα αγωνίσματα. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι πυροβόλα των .22 short με λαβές που «κλείνουν» γύρω από το χέρι για μεγαλύτερη σταθερότητα. Οι στόχοι που χρησιμοποιούνται είναι οι «μεγάλοι» ISSF.

3. STANDARD

Το αγώνισμα γίνεται στα 25 μέτρα και αποτελείται από 60 βολές που χωρίζονται σε τρία στάδια. Το κάθε στάδιο χωρίζεται σε τέσσερεις σειρές από πέντε βολές η κάθε μία. Στο πρώτο στάδιο ο σκοπευτής έχει στην διάθεση του για κάθε σειρά 150 δευτερόλεπτα. Στο δεύτερο στάδιο ο διαθέσιμος χρόνος είναι 20 δευτερόλεπτα και στο τελευταίο στάδιο είναι μόλις 10 δεύτερα. Για το αγώνισμα αυτό χρησιμοποιούνται οι «μικροί» ISSF στόχοι για όλα τα στάδια. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι πυροβόλα των .22LR και μόνον με βάρος σκανδάλης όχι λιγότερο από 1000gr και ελεγχόμενες διαστάσεις όπλου και λαβής.

4. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Το μόνο αγώνισμα για τα πιστόλια μεγάλων διαμετρημάτων που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελείται από 60 βολές που χωρίζονται σε δύο εντελώς διαφορετικά στάδια των 30 βολών το κάθε ένα. Το πρώτο στάδιο χωρίζεται σε έξη σειρές των 5 βολών που για την κάθε σειρά ο σκοπευτής έχει 6 λεπτά για να βάλλει τον “μικρό” ISSF στόχο με τις πέντε βολές του. Το δεύτερο στάδιο χωρίζεται και αυτό σε έξη σειρές των πέντε βολών αλλά οι ομοιότητες του με το πρώτο σταματούν εδώ. Στο στάδιο αυτό ο στόχος αλλάζει και γίνεται πλέον ο «μεγάλος» ή αλλιώς “ταχείας”. Ο στόχος επιτρέπεται να βληθεί μόνον για τρία δευτερόλεπτα με μία μόνον σφαίρα και κατόπιν «κλείνει» για 7 δεύτερα. Με διαδοχικά ανοίγματα και κλεισίματα τριών και αντίστοιχα επτά δευτερολέπτων ο σκοπευτής βάλλει τον στόχο με πέντε βολές ανά σειρά. Επιπλέον όσο ο στόχος είναι «κλειστός» ο σκοπευτής πρέπει να έχει το χέρι του σε γωνία έως 45 μοίρες και να μην σημαδεύει τον στόχο. Στο αγώνισμα αυτό χρησιμοποιούνται όπλα με μέγεθος βολίδας από .32 (7,65χιλ) έως και 38(9χιλ), με ανοιχτές λαβές (που να μην κλείνουν γύρω από το χέρι), το βάρος της σκανδάλης να μην είναι μικρότερο των 1360gr και να μην ξεπερνούν τα όρια των διαστάσεων που ορίζονται από την ISSF. Αγώνισμα μόνον για κατηγορίες ανδρών & εφήβων.

5. SPORT ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το μόνο αγώνισμα για γυναίκες και νεανίδες στην κατηγορία των πυροβόλων πιστολιών. Οι κανόνες, στόχοι και χρόνοι είναι ίδιοι με το αγώνισμα της κεντρικής πυροδότησης αλλά γίνεται με μικρού διαμετρήματος όπλα των .22LR (5,56χιλ)

ΤΟΥΦΕΚΙ!

ΑΕΡΟΒΟΛΟ

Γίνεται στα δέκα μέτρα και αποτελείται από 60 βολές που πρέπει να βληθούν σε μέγιστο χρόνο 1 ώρας και 45 λεπτών. Οι γυναίκες και νεανίδες έχουν 1 ώρα και 15 λεπτά για 40 βολές. Ο στόχος είναι ο ειδικός ISSF για αεροβόλο τουφέκι. Χρησιμοποιούνται όπλα των .177 (4,5mm)

ΠΥΡΟΒΟΛΟ

Όλα τα αγωνίσματα των πυροβόλων τυφεκίων γίνονται στα 50 μέτρα.

1. ΤΟΥΦΕΚΙ .22 ΠΡΗΝΗΔΟΝ

Ο σκοπευτής βάλλει σε θέση πρηνηδόν 60 βολές σε στόχο ISSF πυροβόλου τυφεκίου σε χρόνε 1 ώρας και 30 λεπτών. Χρησιμοποιούνται όπλα των .22LR

2. ΤΟΥΦΕΚΙ ΤΡΙΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ (3Χ40) Ή (3Χ20)

Ο σκοπευτής βάλλει 60 βολές χωρισμένες σε 3 στάδια. Για το κάθε στάδιο αλλάζει και την στάση του από Όρθια σε Γονυπετώς σε Πρηνηδόν. Σε κάθε στάδιο βάλλει 40 βολές. Οι άνδρες σκοπευτές έχουν στην διάθεση τους 1 ώρα για την Όρθια στάση, 1 ώρα και 30 λεπτά για την Γονατιστή και 1 ώρα και 15 λεπτά για την Πρηνηδόν. Οι γυναίκες έχουν 2 ώρες και 30 λεπτά για το σύνολο των στάσεων και βάλλουν 20 βολές ανά στάση. Χρησιμοποιούνται όπλα των .22LR

3. ΤΟΥΦΕΚΙ 300Μ

BENCHREST

1. Benchrest 25 μέτρων

Το Benchrest είναι ένα καινούριο άθλημα σκοποβολής στο οποίο τα τουφέκια υψηλής ακρίβειας πυροβολούν σε στόχους χαρτιού. Τα τουφέκια οδηγούν σε ένα εμπρός και πίσω στήριγμα (το οποίο μπορεί να ενώνεται ή όχι, ανάλογα με τους κανόνες ενός συγκεκριμένου διαγωνισμού) να κάθεται σε ένα τραπέζι ή πάγκο, εξ ου και το όνομα “benchrest”. Ο σκοπευτής κάθεται απλά στον πάγκο, σε διάκριση με άλλους κλάδους σκοποβολής, όπου κρατάει ο σκοπευτής και στοχεύει με το τουφέκι ή το πιστόλι χωρίς να στηρίζεται πουθενά.

Τι λεν οι αθλητές μας

Μέλη

Ενημερωθείτε για τα νέα του συλλόγου μας.Περισσότερα »

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για την καλλίτερη συνεργασία.Περισσότερα »

Παρακολουθήστε

Παρακολουθήστε την αγωνιστική μας δράσηΠερισσότερα »

Φόρμα εγγραφής

Κατεβάστε τη φόρμα εγγραφής στο σύλλογό μαςΠερισσότερα »

Αποτελέσματα αγώνων

Δείτε τα τελευταία αποτελέσματα των αγώνωνΠερισσότερα »

Καταστατικό

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το καταστατικό του συλλόγουΠερισσότερα »
0

ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

και συνεχίζουμε…
0

ΜΕΛΗ

Περισσότερα από 1000 μέλη στα προηγούμενα χρόνια
0

ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ

Περισσότερα από 160 ενεργά μέλη τον τελευταίο χρόνο

Νέα

Άρθρα

Φωτοθήκη

Νέα

Νέα

Άρθρα

Άρθρα

Φωτογραφίες

Φωτοθήκη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αποτελέσματα αγώνων Σκοποβολής και Τοξοβολίας σε λίγα λεπτά μέσα από τη σελίδα μας.

Το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Φεβρουαρίου διεξήχθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας…

Το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Φεβρουαρίου διεξήχθηκαν στο Σκοπευτήριο…

slide11

ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ!

Γίνετε μέλος σε έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας!